ХІ фестиваль народної творчості "Мамину сорочку пригорну до серця"
Повернутися
Клембівська вишивка - душа Поділля. Саме під таким гаслом розпочав свою роботу ХІ фестиваль народної творчості "Мамину сорочку пригорну до серця". Клембівська вишивка завжди цінувалась в Україні та за кордоном за унікальність і неповторність, і не дивно, бо місцеві вишивальниці вкладали в улюблену справу свою душу і любов до батьківської землі. 



 
З самого ранку площа біля Клембівського будинку культури наповнилася особливою атмосферою, у якій гості з усіх куточків України та з-за кордону почували себе однією великою родиною. Майстри народної творчості: вишивальниці, художники, знавці гончарної справи, плетіння з лози привезли на фестиваль свої найкращі роботи. Очі розбігалися від тієї неймовірної краси, яку створюють наші талановиті земляки.


 

 
Розпочалося свято з чудової української пісні місцевих виконавців, гостей із Шаргородщини та Молдови. А далі перейшли до огляду виставки майстрів народної творчості. Григорій Калетнік висловив щиру подяку людям, які з такою теплотою у душі бережуть і примножують українські традиції та звичаї, їх майстерність і любов до улюбленої справи творять неймовірну красу.






 
 
 
Надзвичайно вразили роботи вишивальниць "Етномайстерні КОЛО", які відновлюють українську етнічну вишивку, майстрів гончарної справи Сергія та Світлани Погонець, вишивки неймовірної Марії Савчинської, колекція родини Півторак із с. Борівка, яка 30 років збирає унікальні українські речі, роботи художниці Марії Наконечної та вишивки клембівчанок, які до сьогодні залишаються унікальними. У їх Григорій Миколайович відзначив подяками та подарунками. 





Для Григорія Миколайовича це свято є особливим, адже його батько очолював колектив швейної фабрики "Вінничанка", вишивала неймовірної краси рушники і його мати Параска Самійлівна. Ще раз подякував всім, хто продовжує справу наших батьків, хто береже українські традиції і прищеплює любов до батьківської землі нашим дітям, бо наша українська земля надзвичайно багата - потрібно, щоб ми навчилися лише цінувати те, що маємо і розвивати його, і тоді все у нашій державі буде добре

 
 
Григорій Калетнік подякував сільському голові Валентині Андріївні, яка об'єднала усіх небайдужих навколо організації такого чудового фестивалю. Подякував Клембівській громаді і районному керівництву за отримані подяки, для нього, як для земляка, вони особливі. Незважаючи на жодні обставини кожен із нас має завжди дбати про землю, на якій народився, і пам'яти своє коріння.