Мистецький фестиваль "З любов'ю до батьківської землі"
Повернутися
Коли бачиш талановитих дітей нашої рідної батьківської землі, аж дух перехоплює наскільки вони щирі і обдаровані. Саме такі емоції спонукають рухатись їм назустріч, підтримувати і давати їм віру у майбутнє – вони цього заслуговують, як ніхто інший. У цей нелегкий час ми просто не маємо права дозволити їм зневіритись, молодь не повинна страждати від політичних інтриг чиновників, ми маємо забезпечити їм світлий шлях, бо те, що вкладене у них, повернеться сторицею, молодь – це майбутнє нашої держави! Саме такі емоції переповнювали Григорія Калетніка, коли він ініціював створення культурно-мистецького фестивалю «З любов’ю до батьківської землі». Вчора він уже вдесяте розпочав свою роботу. Фестиваль об’єднав 10 навчальних закладів із різних населених пунктів Вінниччини: Ладижинський коледж ВНАУ, Немирівський коледж будівництва, економіки та дизайну ВНАУ, Вінницький торговельно-економічний коледж КНТЕУ, Вінницький технічний коледж, Верхівський сільськогосподарський коледж ВНАУ, Тульчинський коледж ветеринарної медицини БНАУ, Чернятинський коледж ВНАУ, Могилів-Подільський технолого-економічний коледж ВНАУ, Іллінецький державний аграрний коледж, Технологічно-промисловий коледж ВНАУ. За 10 років молодь, за моєї підтримки, побувала у різних куточках України та за кордоном, демонструючи свої таланти та неймовірну красу української пісні, музики та хореографічного мистецтва. Цими дітьми захоплюються, їм аплодують стоячи, бо вони щирі і відверті, вони діляться з глядачем найпотаємнішим, тому і зачіпають найтонші струни душі.
 
 


Три дні насиченої програми, неперевершених емоцій, нових знайомств і вражень. Григорій Калетнік намагався забезпечити усі умови, аби діти не лише представили свої таланти, а й гарно і цікаво провели час, мали комфортний відпочинок, харчування та різноманітне дозвілля. ​









Вчора студенти коледжів змагалися за звання «Кращого студента коледжу». Те, що вони показали – вразило усіх. Журі оцінювало конкурсантів за трьома завданнями: «Презентація», «Моя майбутня професія» та «Світ захоплень». Рівень підготовки був настільки високим, що усі учасники отримали призові місця. Це величезна проведена робота, відповідальність, докладені зусилля, помножені на талант, просто вразили глядачів та журі. З року в рік майстерність і рівень конкурсантів зростають. Звичайно, це і нас, дорослих, спонукає до відповідних дій – створювати комфортні умови для розвитку дитячих талантів. Із такою метою і був побудований амфітеатр на території Вінницького національного аграрного університету, щоб молодь презентувала свою творчість на великій, сучасній сцені, мала гарні сценічні костюми та технічне забезпечення.


 

Упродовж трьох днів проведення фестивалю діти мають можливість позмагатися у різних категоріях, показати свої таланти, поділитися досвідом. 31 травня традиційно відбувається урочисте відкриття та гала-концерт усіх учасників фестивалю. Це справді неперевершене і яскраве дійство. Григорій Миколайович зусилля кожного, хто вкладає душу і серце у своїх дітей: батьків, вчителів, наставників. Спільні зусилля дають такі високі результати і дозволяють дітям на повну розкривати свої можливості. Фестиваль щороку об’єднує все більше учасників, його географія розширюється, а це означає, що ми рухаємось у правильному напрямку. Приємно, що цьогоріч ввели нову номінацію у рамках фестивалю, де, натхненні успіхами молоді, виявили бажання позмагатися і викладачі коледжів.

Сьогодні на урочистому відкритті Григорій Калетнік привітав учасників, їх батьків, викладачів із початком роботи фестивалю. Був вражений підготовкою студентської молоді запропонував внести зміни у правила проведення фестивалю і нагородити усіх учасників призовими місцями. Висловив данину своєї поваги і любові до високого рівня таланту студентів, які є нашою гордістю, носіями нашого майбутнього.
Подякував учасникам фестивалю за чудовий подарунок – символ фестивалю – кубок із пшеничними колосками, що проростають, символізуючи життя, розвиток, відновлення.




Привітав усіх переможців:
Андрієнко Анастасію – Іллінецький державний аграрний коледж,
Конягу Геннадія – Могилів-Подільський технолого-економічний коледж ВНАУ,
Мельничук Аліну - Могилів-Подільський технолого-економічний коледж ВНАУ,
Народний ансамбль танцю «Ровесник» - Технологічно-промисловий коледж ВНАУ,
Рябій Анну та Вітюка Іллю – Вінницький технічний коледж,
Вокальне чоловіче тріо «Сузір’я» - Ладижинський коледж ВНАУ.

 
Ви варті найбільших і найкращих сцен! Завтра ви матимете можливість відпочити та відвідати цікаві місця Вінниччини. Григорій Миколайович побажав, щоб фестиваль став для вас гарним стартом для подальших успіхів і чекаю на вас у наступному році!