Зі святом Трьох Святителів!
Повернутися


Шановна університетська родино!

«Будуйте храм в своїй душі!

Молітесь Богові одному,

моліться правді на землі, а більше

 на землі нікому не поклоняйтесь».

(Т.Шевченко)

В історії Церкви Христової є безліч прикладів тісної співпраці Церкви з наукою. Багато священнослужителів були відомими світовими вченими.

12 лютого весь православний світ святкує пам'ять трьох великих і дуже визначних ієрархів, учителів, проповідників і Отців Східної Церкви: св. Григорія Богослова, св. Василія Великого і св. Іоанна Золотоустого.

Саме на їх честь Григорій Миколайович Калетнік будує університетський Храм.

День пам'яті Трьох Святителів можна назвати Днем Християнської Соборності.

Головний урок, який ми отримуємо нині від святих Григорія, Василія та Іоанна – це урок Єдності, адже, не зважаючи на різні вподобання, смаки,політичні погляди та бачення майбутнього, всі ми – діти єдиної країни, над усіма нами – Єдиний у Трійці Бог, Ім'я Якому – Любов, і виконання Заповідей якого здатне об'єднати усіх нас в справжню духовну родину!

            Шановні колеги, студенти, батьки!

Прийміть щирі вітання із Храмовим святом рідного університету. Нехай разом з наукою, завжди буде відкритим для нас світ добра, праведності, духовності, любові до ближнього. А наш університетський Храм стане провідником усіх людських чеснот, острівцем духовного благополуччя студентської молоді.

Збудуймо Храм у своїх душах та серцях, щоб на нашій освітянській ниві завжди проростало добро, злагода, милосердя, нетлінна віра та омріяна надія.

Наша велика сила у нашій єдності, взаєморозумінні, нестримному бажанні, все те,що подаровано нам Богом, передати нашим дітям, онукам та правнукам в ім'я щасливого майбуття.

 З повагою

Григорій Калетнік