З нагоди 70-ої річниці Перемоги над нацизмом у Європі творчі колективи ВНАУ виступили в обласному клінічному госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни
Повернутися
Чимало свят дарує нам весна,
Як в рідний дім повернення з дороги.
Та є найбільш хвилюючим для нас
Величне свято Перемоги.

Це свято не затьмариться в віках,
В цей день нестимуть люди завжди квіти,
Не обміліє пам’яті ріка –
В серцях нащадків буде жити.


На початку травня по всій Україні весняними квітами вкриваються скромні обеліски та величні пам’ятники Воїну-визволителю. Ми вкотре переконуємося, що пам’ять народна жива, подвиг загиблих – незабутий.

З нагоди 70-ої річниці Перемоги над нацизмом у Європі з тематичною мистецькою програмою творчі колективи ВНАУ виступили в обласному клінічному госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни. 

Патріотичні та мистецькі ініціативи студентів завжди отримують підтримку Президента ВНАУ Калетніка Григорія Миколайовича, який своїми благодійними справами в рамках проведення акції «З любов’ю до батьківської землі» щораз надихає студентів на нові починання.

Для студентів зустріч у госпіталі була надзвичайно хвилюючою, бо вони виступали перед ветеранами Другої Світової війни та війни в Афганістані, учасниками військових дій в зоні АТО, які сьогодні перебувають на оздоровленні та лікуванні. 

З вітальним словом до присутніх звернувся голова обласної громадської ради зі сприяння святкування 70-річчя Перемоги Бондарчук Іван Миколайович.

Глядачі щирими оплесками зустрічали кожен виступ студентів-артистів. А ті, в свою чергу, своїм мистецтвом та щирими емоціями виражали глибоку шану до людей з героїчними долями. 

Своє мистецтво учасникам зустрічі дарували народний ансамбль танцю «Світанок» художній керівник Григорій Процик, солісти університету Дар’я Погребняк, Валентин Столярчук, Олександр Грудін, Наталія Чернюк, Катерина Гулик, Іванна Баранова, Олександр Гертіх, Неоніла Люта та Марина Королюк. Приємною несподіванкою для глядачів був виступ доньки співробітниці ВНАУ Катрусі Ковальової, яка читала вірш «Квіти для дідуся». Після декламування дівчинка подарувала квіти Рибакову Андрію Єрмолайовичу – фахівцю першої категорії кафедри сільськогосподарських машин, тракторів та автомобілів факультету механізації сільського господарства, ветерану Великої Вітчизняної війни, голові ради ветеранів війни, армії і праці Вінницького національного аграрного університету.

По завершенню тематичної програми слова вдячності студентам-учасникам мистецьких колективів ВНАУ висловив директор обласного клінічного госпіталю для інвалідів Великої Вітчизняної війни Заслужений лікар України Бабійчук Валерій Вікторович. 

Хоча в учасників зустрічі неодноразово з’являлися сльози на очах, у кожного був патріотично піднесений настрій, бо віра в добро і справедливість, яка подарувала Перемогу в 1945 р., ніколи не згасне в серцях українців.