Ми не маємо бути байдужими
Повернутися

Помічники народного депутата України Григорія Калетніка привітали батьків, вчителів, учнів шкіл сіл Кантелина та Жадани Іллінецького району з початком нового навчального року. Цей рік виявився надзвичайно складним у суспільно-економічному житті нашої країни. Й досі залишається напруженою ситуація на південному сході держави. Тривожним відлунням цієї трагедії є те, що Кантелинська школа прийняла трьох учнів-переселенців із Донецької та Луганської областей.

Та все ніби й добре, сонячний ранок, метушаться батьки, сміх дітей, квіти, святковий настрій і ніби звичайний вересневий день, свято Першодзвоника. Та ні, згадкою про воєнні дії на сході країни в шкільному фойє є фото із чорною смужкою і квіти. Це фото Євгена Біди – 23-річного добровольця, який загинув під Волоновахою. Цей герой був вихованцем Кантелинівської школи. У рідній школі навчається його молодший братик В’ячеслав. Горе не буває чужим, коли душу і серце рве біль від того, що гинуть мирні жителі, військовослужбовці, добровольці - українці. Як їм не було б важко (не вистачало харчів, амуніції, військової техніки), вони віддають своє життя і здоров’я заради єдиної і соборної України, захищаючи кожен сантиметр нашої священної української землі. Низько вклоняюсь перед кожною українською жінкою, яка втратила свого брата, чоловіка, сина, друга і перед тими, хто зі щемом в серці чекає свого рідного, коханого.

Ми не маємо бути байдужими, таких людей потрібно підтримувати кожної хвилини. Окрім матеріальної допомоги, яку надав депутат під час відвідин сім’ї, братику подарував спортивну форму на День знань, а школам – спортивні м’ячі і канцелярське приладдя першачкам.

Не оминув увагою депутат і діток садочків із сіл Кантелина та Паріївка. Подарував набір книжечок Ганни Чубач та Наталі Погребняк і солодощі.

А ще побажав молоді рости патріотами своєї країни, з відповідальністю ставились до прийняття рішень, адже і батьки, і наставники, і Вітчизна покладають на них величезну надію. Щоб росли здоровими та здобували знання.

Дай Боже, щоб настав мир і спокій на багатостраждальній українській землі!