Одне з чільних місць у роботі бібліотечних працівників Оратівської Центральної районної бібліотеки, належить вихованню любові у читачів та дбайливого ставлення до рідної землі
Повернутися

http://kaletnik.com.ua/img/DSCF4681-1.jpgНема в людини місця дорожчого, ніж те, де вона народилась, землі, на якій зросла... Щоб по-справжньому любити рідний край, його слід добре знати, необхідно вивчати його історію, мову, культуру.

Одне з чільних місць у роботі бібліотечних працівників Оратівської Центральної районної бібліотеки, належить вихованню любові у читачів та дбайливого ставлення до рідної землі, - своєї "малої Батьківщини", її історії, поваги до народних традицій і звичаїв, фольклору, любові до рідної природи.

Другим пріоритетним напрямком у вихованні юного читача є патріотичне виховання. Патріотизм сьогодні є нагальною потребою і для людей, і для держави, оскільки високий рівень патріотизму громадян забезпечить повноцінний гармонійний розвиток як особистості в державі, так і суспільства в цілому.

Бібліотека сьогодні – це відчинені двері в широкий світ, варто лише переступити поріг, щоб отримати різноманітну інформацію. А для сучасних школярів навчальний процес неможливий без творів художньої літератури, науково-популярних та довідкових видань. В Оратівській Центральній районній бібліотеці завжди гамірно, бо ж окрім звичних послуг щодо видачі літератури чи періодичних видань, тут завжди можна стати учасником цікавого тематичного масового заходу.

Темі Великої Вітчизняної війни була присвячена патріотично-виховна година, проведена працівниками Центральної районної бібліотеки для учнів Оратівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яка проходила під назвою: «Коли за зброю беруться діти, народ такий не перемогти». Під час проведення присутні на заході мали змогу переглянути кадри документальної кінохроніки «Діти війни» та ознайомитися з викладкою літератури «Хроніка днів війни». Хоча кожен рік віддаляє нас від тієї незабутньої і великої переможної весни 1945 року, підростаюче покоління має знати якою дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945 рр. Та живою і невмирущою є пам’ять про тих, хто ціною власного життя відстояв мир, свободу і незалежність Батьківщини, врятував світ від фашистської навали Захід під назвою «Читати знову модно! Читати це круто!» відбувся нещодавно в бібліотеці. Присутні на святі учні 3-А класу Оратівської ЗОШ познайомитися з історією виникнення книги, повтори ли правила поводження з книгою, перегляну ли мультимедійну презентацію « Як створювалися перші книги», а також прийня ли участь у вікторині «По сторінках казок Ганса Крістіана Андерсена».

Проведені заходи є більш цікавими та змістовними ще завдяки тому, що під час кожного з них проходить мультимедійні презентації, проводять перегляди документальних фільмів для старших та мультфільмів для молодших користувачів бібліотеки. Бібліотека забезпечена мультимедійним обладнанням нещодавно. Саме завдяки народному депутату Верховної Ради України Григорія Калетніка. Такий цінний та вагомий подарунок став буквально необхідністю у повсякденній роботі бібліотечних працівників. А ще, зала бібліотеки стала по-домашньому затишною та зручною, завдяки оновленому м’якому інвентарю, придбаному також за допомогою народного депутата.

Дитяча бібліотека, як і школа, є тим місцем, де відбувається формування особистості дитини, тому великі слова вдячності Григорію Миколайовичу за підтримку.

http://kaletnik.com.ua/img/DSCF5346-1.jpg