На другий день відзначення магічного свята Івана Купала святкувала свій поважний 90-літній ювілей жителька села Новофастів Погребищенського району Башняк Онисія Єфремівна
Повернутися

http://www.kaletnik.com.ua/img/IMG_5481-1.jpgНа другий день відзначення магічного свята Івана Купала святкувала свій поважний 90-літній ювілей жителька села Новофастів Погребищенського району Башняк Онисія Єфремівна.

Нелегким було її життя, як і в більшості її однолітків. Зростала в сім’ї колгоспників, після закінчення місцевої школи поступила в Бердичівське медичне училище, але закінчити його не вдалося тому, що розпочалася Велика Вітчизняна війна, яка перекреслила життя багатьох рідних та близьких для ювілярки людей. Хоча, напевне, як і у кожної молодої людина, була мрія прожити без горя і біди, та не судилося. Трудовий шлях розпочався та закінчився в місцевому колгоспі статистом. Після закінчення війни, Онисію Єфремівну за дружину покликав односельчанин Башняк Федір Павлович, учасник бойових дій, який на даний час пішов у майбуття. З чоловіком прожила в мирі та злагоді, збудували власну хату, вели своє господарство, виростили сина та доньку від яких мають онуків та правнуків. Саме в ті роки відчула себе щасливою. Сьогодні не залишилася Онисія Єфремівна самотньою, бо діти, онуки і правнуки огорнули рідну людину увагою і турботою.

Не залишилася без уваги у день свого поважного ювілею і з боку народного депутата України Григорія Калетніка, привітання жінці-ювілярці, квіти і подарунки, за які оці прості люди так щиро та тепло дякують.