Будемо гідними пам’яті наших ветеранів і взірцем для нащадків, так вважає народний депутат України ГРИГОРІЙ КАЛЕТНІК
Повернутися
Кожна річниця Перемоги - це величне свято світлих почуттів і невмовкаючих дзвонів пам’яті, що б’ють в людські серця.

Скільки вже було тих весен, але для всіх - старших і молодших поколінь – найпам'ятнішою і найвеличнішою залишається весна вже далекого 1945 року.


Звертаючись до минулого, до тривожної юності дідів і батьків, вслухаючись у мудрий голос історії, ми повноцінно осягаємо ціну сьогодення, зважуємо на терезах уроків війни своє бачення обрисів майбутнього України.

Аби віддати данину і шану переможцям народний депутат України Григорій Калетнік надіслав вітання до Дня Перемоги усім ветеранам Липовецького району.

Напередодні цього величного свята Григорій Миколайович в черговий раз відрядив своїх помічників до Росошанського соціального закладу, де нині мешкають 13 ветеранів, аби подарувати їм хороший настрій, привітати зі святом і подарувати кожному подарунок.

За продемонстровані в ту грізну добу найвищі громадські риси й чесноти, любов до Вітчизни, мужність і безмежна, до самопожертви, вірність обов’язку, Григорій Калетнік дякував:

-  Ковалик Вірі Іванівні, інваліду війни, учаснику бойових дій, мешканці м. Липовець;

-       Дзізю Олексію Тихоновичу, інваліду війни, учаснику бойових дій, мешканцю села Щаслива;

-        Присяжнюку Петру Прокоповичу, інваліду війни, учаснику бойових дій, мешканцю села Лукашова;

-       Зеленому Івану Федоровичу, інваліду війни, учаснику бойових дій, мешканцю села Нова Прилука;

-       Мазуренко Марії Володимирівні, інваліду війни, учаснику бойових дій, мешканці села Козинці;

-       Заболотному Якову Мусійовичу, інваліду війни, учаснику бойових дій, голові ветеранської організації, мешканцю села Прибурівка;

-       Гупал Анастасії Гордіївні, ветерану війни і праці, вдові померлого (загиблого) учасника бойових дій, мешканці села Нападівка;

-       Коваленку Володимиру Степановичу, інваліду війни, ветерану праці, голові ветеранської організації, жителю села Попівка;

-       подружжю Притолюків – Андрію Федоровичу та Олені Йосипівні, учасникам ВВв, жителям села Нарцизівка.

-       Третяк Лідії Андріївні, ветерану війни і праці, вдові померлого (загиблого) учасника бойових дій, мешканці с. Нападівка, яка у цей день святкувала ювілей - 90 річчя від Дня народження.

Усі вони, як і інші ветерани Липовеччини – ГЕРОЇ, бо вірили, що переможуть ворога, виженуть його із рідної землі, повернуться до мирної праці, будуть ростити дітей і онуків і радітимуть сонцю. Так, як нині радіємо йому ми - ті чиї життя захистили вони - наші переможці. Нехай наші ветерани будуть щасливими, доглянутими і живуть на радість дітям, онукам та правнукам під мирним небом України. Низький Вам уклін!

9 травня за дорученням Григорія Калетніка до Меморіалу Слави його помічниками покладено квіти тим, хто звершив подвиг віддавши своє життя за рідний край. Цей подвиг, як і герої будуть у нашій пам’яті безсмертні. Наш святий обов’язок – зберігати пам'ять і правду про тих хто здобув цю Перемогу. У цій правді підвалини на яких тримається, живе і діє нація, зберігається і приростає її духовність та патріотизм.

Ветерани щиро вдячні народному депутату Григорію Калетніку за вітання і увагу та навзаєм бажали міцного здоров’я і життєвих перемог. Зі словами вітання до депутата Олексій Тихонович звернувся музичним подарунком. Він, не дивлячись на поважний вік, на акордеоні виконав пісню «Степом, степом…».