Кожен, хто бував у мальовничому селі Купчинці, згадає головну окрасу цього населеного пункту – Свято-Покровський храм.
Повернутися
Кожен, хто бував у мальовничому селі Купчинці, згадає головну окрасу цього населеного пункту – Свято-Покровський храм. Збудований понад століття тому він і до сьогодні залишається оберегом духовності, віри, надії, любові для жителів Купчинець. Поспішають до храму люди старшого покоління, йдуть вознести свої молитви Всевишньому та почути духовні настанови молоді люди, несуть до святого причастя і найменшеньких жителів села. Лише заходиш у двір храму, всюди відчувається хазяйська рука господаря, розумієш, що тут ставляться з великою турботою до цієї величної споруди, яка є пам’яткою архітектури місцевого значення, докладають зусиль аби зберегти духовну святиню для прийдешніх поколінь. Опікується церквою настоятель храму – отець Ростислав. Разом з парафіянами церкви він дбає про те, щоб у храмі було затишно та гарно.


На жаль, невблаганний час не милує і духовні споруди, тож завжди є, що лагодити, підфарбовувати, прикрашати. Це потребує і роботящих рук, і відповідних фінансів. Та це не лякає отця Ростислава, бо людина він надзвичайно енергійна, наполеглива, щира і відкрита для спілкування, тож на своєму життєвому шляху зустрічає багато хороших людей.

Батюшка є одним із організаторів турніру з футболу серед дитячих команд, що вже декілька років поспіль проходить у селі Купчинці. Саме ці змагання і стали приводом для знайомства священика з народним депутатом України Григорієм Калетніком. Отець Ростислав звернувся до нього за допомогою в організації турніру, як до президента обласної школи футболу «Бєланова-Блохіна», а Григорій Миколайович не лише допоміг, а й особисто приїхав на турнір, щоб вручити нагороди юним футболістам, взяв під опіку даний турнір, який проходить вже третій рік поспіль під егідою школи футболу «Бєланова-Блохіна». У минулому році облаштували стадіон, замінили старі дерев’яні футбольні ворота на нові із сітками. Так зав’язалась їхня дружба.

Цього року, завдячуючи підтримці народного обранця, змагання набули більшого масштабу – участь у них взяли і команди з Гайсинського району. Григорій Миколайович знову організував турнір, особисто привітав учасників турніру.

Відвідав він і Свято-Покровський храм, помолився, поставив свічечки, поспілкувався з вірянами, вручив матеріальну допомогу на благоустрій церкви. Щирі слова вдячності линули на адресу Григорія Миколайовича, адже це вже його не перша пожертва на розбудову храму. Люди говорили про те, що приємно, що народний депутат є досить частим гостем на своєму виборчому окрузі, що з ним можна поговорити, розповісти про проблемні питання, а ще він, коли приїздить, то завжди допомагає дитсадкам, школам, медичним установам та людям, які потребують його підтримки.