Іллінці, 25 квітня 2014 року – Чергові роковини Чорнобильської трагедії, видається, таки справді стали у нашому районі «черговими», тобто прохідною, буденною подією, що загубилася у вирі суспільно-політичних пристрастей.
Повернутися

Іллінці, 25 квітня 2014 року – Чергові роковини Чорнобильської трагедії, видається, таки справді стали у нашому районі «черговими», тобто прохідною, буденною подією, що загубилася у вирі суспільно-політичних пристрастей.

На Іллінеччині проживає 178 учасників ліквідації та постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Ці люди заслужили на вдячність, увагу та повагу. Саме вони є одними з тих, хто ціною власного здоров’я відвернув трагедію людства, зупинив розбурханий «мирний атом». І це не високі слова, це – реальність, яку дехто з нас намагається не помічати, виправдовуючи свою байдужість і бездіяльність складною економічною ситуацією.

Справа в тому, що п’ятницю в місті відбувся мітинг-реквієм, на якому вшановували пам'ять тих, хто пішов у вічність. Життя яких обірвалося рано. Смерть не дала їм можливості втілити в життя усе заплановане… Не встигли наші земляки дітей «поставити на ноги», побавитись з внуками…

Зазвичай в цей день біля пам’ятного знаку героям-чорнобильцям збираються їх побратими. Приходять з містечка, приїздять і з найвіддаленіших сіл. Сьогодні ж їх не запросили. Прийшли ті, хто проживає в Іллінцях, та й то далеко не всі. Обурені, не розуміють, як можна забути про їх подвиг… Не грошей чекали… Сподівались на елементарну увагу… На добре слово…. Але і його не довелось почути… Ніколи не судили про політиків та високопосадовців за їх партійною приналежністю чи політичними вподобаннями. Головним критерієм вважали і вважають реальні справи… Великі і малі… Роботу з людьми і для людей…. І, найважливіше, результат цієї роботи.

І одним-єдиним позитивним враженням, що отримали сьогодні, було те, що народний депутат України Калетнік Григорій Миколайович став єдиним, хто почув членів Іллінецького районного громадського об’єднання «Союз Чорнобиль Україна», які звернулися до нього з проханням надати матеріальну допомогу на лікування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС І категорії Кучківській Жанні Климентіївні, Качулі Івану Васильовичу, Мазур Вікторії Валентинівні та Богдану Потапчуку, хлопчику, батько якого до цього часу працює на ЧАЕС . І вже вкотре народний депутат не відмовив. 

«Шановний Григорію Миколайовичу, лише найщиріші слова вдячності Вам. І нехай те добро, яке Ви робите, повертається до Вас сторицею!» - саме цього бажали усі іллінецькі «чорнобильці».