Чорнобильська трагедія – страшне лихо для України.
Повернутися

Чорнобильська трагедія – страшне лихо для України. 28 років минуло з того часу, як квітневого дня вибухнув четвертий реактор Чорнобильської АЕС. Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Масштаби катастрофи могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії – наших співвітчизників. Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного українця, назавжди залишаючи у пам’яті народній подвиг ліквідаторів. Немає в живих багатьох учасників ліквідації наслідків тієї страшної аварії, а ті,хто залишився жити, згадуються 26 квітня щорічно.

Саме в цей день 26 квітня 2014 року в районному Будинку культури відбулися заходи з нагоди 28 – ї річниці Чорнобильської трагедії . Учасників ліквідації аварії на ЧАЕС вітали керівники району, помічники народного депутата України Григорія Миколайовича Калетніка, які передали низький уклін від народного депутата, висловили щиру подяку та вдячність за ту працю та героїзм. Ми навіки зобов’язані пам’ятати Ваш подвиг і не маємо права розчаровувати своїми словами і вчинками. Від імені народного обранця 5 ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС було вручено матеріальну допомогу на лікування.

На жаль,одна із них, у зв’язку зі станом здоров’я, Максименко З.О., не змогла прибути на зустріч. Її відвідали вдома, вручили допомогу. Зоя Олександрівна коротко розповіла про ті події, як і в яких умовах прийшлося не просто працювати в радіоактивній зоні. Через безвідповідальність однієї людини 18 отримали велике радіоактивне опромінювання, в тому числі і вона, за що поплатилась своїм здоров’ям. У той час людей об’єднувала воля, великий патріотизм, відповідальність один перед одним, державою.

Працювали разом із повною віддачею сил і знань - академік, спеціаліст, керівник, рядовий трудівник. Вона щиро, як і інші ліквідатори, подякувала Григорію Миколайовичу Калетніку за постійну увагу та турботу, яку він проявляє до обпалених чорним атомом людей.