Круглий стіл по збору ранніх зернових у Вінницькій області
Повернутися

2 серпня на базі Вінницького національного аграрного університету науковці, керівництво обласної та районих військових адміністрацій, департаменту агропромислового розвитку, аграрії та представники банківської сфери обговорили актуальні для Вінниччини та України в цілому питання забезпечення продовольчої безпеки в умовах воєнного стану та завершення збирання ранньої групи зернових культур.

У своєму виступі наголосив на визначній ролі аграріїв у структурі економіки та забезпеченні продовольчої безпеки України.

Презентував результати ґрунтовного аналізу ситуації в аграрній галузі, розповів про труднощі, загрози та окреслив напрямки необхідного сприяння агропромисловій сфері з боку держави. Україна повинна перейти на виробництво своїх альтернативних джерел енергії, зокрема біоетанолу, збалансувати виробництво рослинницької та тваринницької продукції, збільшити переробку сільськогосподарської сировини на готову продукцію. Також, одним із необхідних заходів сприяння аграріям з боку держави вважаю повернення спеціального режиму оподаткування.

Разом з учасниками наради обговорили підсумки збиральних робіт ранньої групи зернових та зернобобових культур, особливості посіву озимих культур під урожай 2023 року, прогнози на ринку зернових та олійних культур і механізми отримання грантів для сільськогосподарського виробництва та цінову ситуацію на зерновому ринку.